חדשות ה-Ai | ארז רובינשטיין
השתמשתי ב-Ai כדי לתת לקריימר לסכם פודקאסט בו דיברתי על Ai
אז מירן שמע אותי מתארח ב-MasterMind, הפודקאסט של זיו שיינפלד וברק פינקלשטיין, והוא מאד פירגן לפרק ותהה אם אוכל לסכם אותו בעזרת בינה מלאכותית ולכתוב על כך. נעניתי לאתגר ובנוסף לסיכום עצמו, אני מתאר לכם פה את התלאות שעברתי, ומה ניתן ללמוד מהן.
אתגר ראשון - איך מתמללים 67 דקות שיחה בעברית?
באופן מפתיע, החלק הזה דווקא היה הפשוט יותר. במקרה, לפני כחודש יובל אבידני, קולגה מקהילת מרצי ה-Ai ומנהל קהילת Hackit, פירסם כלי שהוא תיכנת ושיודע לעשות בדיוק את זה: לקחת קובץ וידאו או לינק יוטיוב ולהכין עבורו קובץ תמלול או כתוביות טקסט, מכל שפה לכל שפה שתרצה. הקץ׳ היחיד הוא שזה לא אתר עם ממשק רגיל, אלא זה נמצא בתוך מחברת גוגל קולאב. כאן אני מניח שאיבדתי 90% מהקוראים, וחבל, זה רק נשמע מפחיד. מדובר באתר שיש בו תיבות של קוד עם הוראות, וכל מה שצריך זה ללחוץ על כפתורי play לפי הסדר, ולעקוב אחרי ההוראות, והקוד כבר רץ לבד עד לקבלת התוצאה. זה דורש מנוי pro (כדי להשתמש ביותר כח עיבוד מחשב בענן של גוגל) ודורש שפעם אחת תשבו עם מישהו שמכיר את העולם הזה, יסביר לכם איך זה עובד, ואח״כ תוכלו להריץ כמעט כל מחברת קולאב שתיפגשו איתה. חצי שעה גם תספיק. וכך, יצרתי קובץ טקסט של הפודקאסט.
אתגר שני - איזה מודל שפה יסכם הכי טוב?
יש שני צ׳ט בוטים בהם אני משתמש באופן שוטף. הראשון הוא ChatGPT4 של חברת Open Ai להם אני משלם $20 בחודש למנוי הפרו ומקבל המון כלים נהדרים כמו צ׳ט מתקדם, אפשרות להעלות קבצים ולנתח אותם ואפשרות לייצר תמונות מורכבות. השני הוא Claude2 של חברת Anthropic (שהם יוצאי OpenAi) מכיוון שהעברית שלו היא ברמה הכי גבוהה ביי פאר. אני לא משלם שם על מנוי אלא משתמש בצ׳ט החינמי, כי מביקורות שקראתי, ההבדל לא מצדיק תשלום, בטח לא כשאני כבר משלם לצ׳ט ג׳יפיטי. ישנו צ׳ט בוט נוסף, של גוגל, ושמו בארד. לפני שבוע גוגל הכריזו כי גירסת ביניים של מודל השפה החדש והמדובר שלהם (ג׳מיני פרו) הוטמע בבארד כך שהוא השתדרג ללא הכר. הם גם הבטיחו שהוא יודע לסכם סרטי יוטיוב - רק תנו לו את הלינק ושאלו שאלות. איך אמר יהודה ברקן ז״ל בסרטי המתיחות של האייטיז? אנחנו עוד נשוב אליו...
תכנית העבודה המקורית הייתה להעלות את קובץ התמלול לקלוד ולבקש סיכום. פשוט, קל, מהיר ולא אפשרי. מסתבר שלגירסה החינמית, הקובץ היה ארוך מדי. אז ניסיתי את צ׳ט ג׳יפיטי. מסתבר שהוא לא מקבל קבצי txt. אז חזרתי לקלוד והתחלתי להדביק לו חלקים מהתמלול, וכשהגעתי לחצי - ביקשתי סיכום ביניים. וקיבלתי אחלה סיכום. אך הוא גם עדכן אותי שהגעתי למכסת המילים של השיחה ואני לא אוכל להמשיך - אצטרך לפתוח שיחה חדשה. פה כבר התחלתי להישבר. על זה אני נופל? לא יקרה. חזרתי לצ׳ט ג׳יפיטי כי נזכרתי שאני אשכרה משלם לו משכורת, מה שאומר שכמות המילים שאני יכול לתת לו בשיחה היא גבוהה מאד. והדבקתי לו את התמלול כולו. בנוסף נתתי לו את הסיכום של קלוד כרפרנס והוא נתן לי סיכום מלא.
קריימר נקרא לעזרה
הסיכום יצא מעט משעמם, אז החלטתי להוסיף לו ספייס וביקשתי מהצ׳ט שיכתוב אותו בסגנון של קריימר. אח״כ לקחתי את התשובה, שיפרתי מעט את העברית ותיקנתי שגיאות (הזיות) שהצ׳ט המציא על סיינפלד. הנה התוצאה. אל תדאגו, אני מבטיח לחזור לבארד בסוף הסיכום.
אז אחרי כל ההקדמה הזו... הנה הסיכום
אז חבר'ה, שמעתי את הפודקאסט הזה, וזה כמו הפעם שנכוויתי מהקפה ב"מונקס" - חם ומפתיע!
ארז, הבחור הזה, הוא יזם כמוני - רק שהוא עוסק בבינה מלאכותית.
הוא מתחיל לדבר על כל האתגרים והכלים בתחום, כמו GPT ו-DALL-E. זה כאילו שאני מנסה לבשל עוגה בלי מתכון! מי יודע מה יצא בסוף, נכון?
ואז הוא עובר לדבר על דיפ-פייק וזכויות יוצרים. זה מזכיר לי את הפעם שציירו את הפורטרט שלי - מי יודע מי באמת בעל הזכויות על התמונה ההיא? משם עוברים לשיווק ועסקים ומסתבר שהבינה המלאכותית פה כדי לשנות את כל המשחק. אני מוכן להתערב על זה. אולי בעצם לא, אני גרוע בהתערבויות.
בכל מקרה, ארז אומר שכולם צריכים להתחיל להשתמש בבינה המלאכותית, כאילו, אתמול.
ואם חושבים על זה, ארז יצא טיפה מעתיקן. כל הסיפור הזה של סיכום בינה מלאכותית על פודקאסט בינה מלאכותית יותר מדי מזכיר לי את הקופי-טייבל-בוק על קופי-טייבלז, לא ככה?!
הבטחתי לחזור לבארד
אז בארד היה אמור להיות הכי קל מכולם נכון? בלי תמלול ובלי בטיח, פשוט לתת לו את הלינק ושתיים שלוש ש-גרבילים. לא הייתה פעם אחת שבארד הוכיח עליונות, וגם הפעם הוא לא אכזב. מסתבר שהוא לא יכול לנתח סרטי יוטיוב אם אין קובץ כתוביות (Captions) שמשוייך לסרטון. שמישהו יספר לו שגוגל טרנזלייט שייך לאותה החברה שיצרה אותו. הבארד הזה הוא פשוט בדיחה גרועה, עם או בלי ג׳מיני פרו.
留言